Make your own free website on Tripod.com

Geschiedenis en Replica Info

Nederlandse Honda Dream 50 WebsiteDeze site is geheel gewijd aan de Honda Dream 50 die nieuw te koop zijn. Deze 50cc Brommer/motor is een unike kans om te kopen als verzamelaar zijne. Het is een model gemaakt in 1997 waarvan er maar 3000 van gemaakt zijn in dat jaar in het kleurenschema rood/zilver, zoals eerder gezegt een echt verzamelopject.
De Honda Dream 50 is gemaakt door honda in 1997 om de zeer beroemde CR110 productie race machine uit 1962 waarvan er maar 90 van zijn gemaakt te repliceren. De Replica dream 50 is niet verkrijgbaar bij elke dealer op de hoek van de straat, ze zijn alleen maar verkrijgbaar voor speciale uitzonderingen voor doorgaans japanse, britse en amerikaanse verzamelaar en race classe markt


Honda CR110 uit 1962


Honda Dream 50 uit 1997 (Replica van CR110)


Een aantal belangrijke specificaties van de dream50 zijn DOHC 49cc motor, 5 versnellingen, Clip on's, snelheid en toeren teller, Voor en achter schijfremmen, standaart, vrij en richtingaanwijze indicator, 81 kg Droog gewicht. En natuurlijk alles in de Klassieke stijl van de jaren 60 Racers

Vorig jaar zijn er in amerika twee dream50's verkocht voor 5500 Dollar per stuk, omdat dit de twee laatste nieuwe exenplaren waren. In nederland zijn er een aantal motor en brommerfiets dealers die de dream50's importeren vanuit japan of Groot Britannie, De verkoop prijs ligt dan op Nlg 9500,- voor de brommeruitvoering en Nlg 10.550-, voor de motoruitvoering. Dit prijsverschil zit in de goedkeuring als motor, bpm, en de verwijdring van een begrenzer.

Let wel : De Dream50 als brommer heeft geen officiele nederlandse goedkeuring als brommer, het is dus illegaal om op openbare wegen te rijden en de conceqenties als je aangehouden word en word gecontroleert zijn waarschijnlijk afname van de bromfiets. Tevens kan bij een ongeval geen schade op de verzekering worden verhaald ook al is de brommer verzekert.

De Honda Dream 50 is dus een mooie fiets om te kopen als je echte liefhebber bent van oude honda racers en honda bromfietsen, zeker omdat de oplage niet groot is.


Honda CR110 racers. Alle 90 ??